Knossos (Knosszosz) - Kelet-Kréta, Heraklion régió (2018.05.20.)

Krétai tartózkodásunk alatt elsőként Minosz király birodalmának csodálatos építményét, a Knosszoszi palota impozáns romjait, és a hozzá tartozó labirintust néztük meg az ásatási területen, melyet Kréta legismertebb látnivalójaként tartanak számon.

A történelem előtti idők egyik legfejlettebb égei-tengeri civilizációjának központja a Kréta északi partjaitól mintegy négy kilométerre délre fekvő ősi város, Knósszosz volt. A monda szerint a knósszoszi palotában lakott Minósz király és leánya, Ariadné, aki a görög mítoszok szerint fonalával segítette Thészeuszt, hogy a Minótaurosz legyőzése után kitaláljon annak hírhedt, szintén itt található labirintusából.

Knosszosz a leghíresebb régészeti terület Krétán, iszonyú sok turistával. Egy csomó rom, ami a görög mitológia rajongói számára igazi csemege. Árnyék az nem igen van, de megéri végigjárni a mintegy kéthektárnyi területet. Szépek a nagy színesre festett freskói. 2018-ban 15 euro volt a belépő. Érdemes idegenvezetéssel bejárni a romokat.

Google,     Krétasziget.hu - jó leírása Knossosról,     Knossos- Wikipédia

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette. További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat