Halottak Völgye (Dead's Gorge) - Kelet-Kréta, Lassithi régió (2018.05.23.)

További elnevezései: Kato Zakros Gorge, Gorge Of The Dead, Zakros szurdok

A bizarr elnevezésű hasadékra Kréta legkeletebbi tájain bukkanhatsz rá. Az évről-évre sok látogatót vonzó szurdok nevét érdekes módon nem groteszk alakzatokat formázó falairól kapta, hanem a kőbe vájt barlangokban ókori sírokat találtak. Bár a hasadékot az ősi temetkezési hely misztikuma tette híressé, a természeti környezet is felettébb látványos.
A zöldellő erdőkkel borított magaslatokat egy idő után felváltják a kopár sziklák, a túraútvonal második fele karakteres sziklafalak között kanyarog. A sziklák között kanyargó túraútvonal többféle módon is megközelíthető, kettő A és B bejáratát táblákkal jelzik a Zakros és Kato Zakros közötti úton, de Kato Zakros felől is besétálhatunk.
Ajánlom mindenkinek, lent a vízparton, az Akrogiali éttermét, nagyon kedvesek. Köszönésként egy kancsó hideg vízzel érkeznek, ami mindennél többet ér a megfáradt vándornak. Finom a kaja, és amikor már tényleg jóllaktál, búcsúzóul, még egy kis finomsággal is kedveskednek.

Google,     Krétasziget.hu - Halottak Völgye

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette. További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat