Diros barlang - Vlychada - Görögország  - (2022.08.28.)

A Mani félsziget felső részén, a Diros-öbölben található a Diros barlang.
Belépés után kapunk egy mentőmellényt és a folyón egy vezetett csónakos kiránduláson veszünk részt. A barlangban az út 1600 méter hosszú, lassan mozgó földalatti folyón kezdődik, és több százezer év alatt keletkezett cseppköveket láthatunk közvetlenül mellettünk és felettünk a csónakázás során.
A kristálytiszta vízben látható, hogy néha félméter a víz mélysége, néha meg nem is látjuk az alját, olyan mély (71 m) . Nagyjából fél órán át a csónak időnként kacsázva, kacskaringózva kerüli ki a belógó cseppköveket, vagy oldalfalakat. Gyönyörű látványt nyújtanak a vízben visszatükröződő cseppkő alakzatok.
A látogatás második felét gyalog tesszük meg. Egy 300 méteres séta rengeteg cseppkővel és oszloppal díszítve. Miután kigyönyörködtük és fényképeztük magunkat a barlang végén közvetlenül a tenger felett a sziklafalban nyíló kijáraton jutunk ki a szabadba és a csodásan kék tenger feletti járdán jutunk vissza a parkolóhoz.
Nyáron a csúcsidőben sokat kell várni, hogy csónakba szállhassunk, de a szezon végén szinte azonnal bejutottunk a barlangba.

Diros Caves - weboldala - Aktuális információk, megközelítés, jegyárak. Érdemes a nyitvatartást ellenőrízni!
Dicos Caves - Google térképen

A képek önálló galériaként is megtekinthetők a jobb sarokban álló ikonra kattintva.

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette.    További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat