Útvonal: Dimitrios Shipwreck - Gythio (40,7 km)

Dimitrios Shipwreck
Gythio
Gythio világítótornya

Dimitrios hajóroncs, Gythio   - (2022.08.30.)

"Dimitrios" Shipwreck - Dimitrios Hajóroncs
A hajóroncs Gythio városától nem messze található
A Dimitrios Shipwreck egy impozáns, 20. századi teherhajó, amelyet 1981 óta hagytak ott a Selinitsa tengerparton. A feltételezések szerint ezt a hajót illegális cigaretták szállítására használták Törökország és Olaszország között, bár sokan szellemhajóként emlegetik.

Gythio (Githio)
A hajóroncs Gythio városától nem messze található, így odamentünk vissza vacsorázni és megnézni a világítótornyot. Gythio egy gyönyörű halászváros Peloponnészosz déli oldalán.
A tengerpart utcáin közvetlenül az út mellet vannak az éttermek asztalai vagy a tengerparti járdán. Óvatosnak kell lenni, hogy ne a tengerben fogyasszuk el a vacsoránkat. Ha találunk helyet, nagyon finom halételeket és salátákat fogyaszthatunk.

Gythio Lighthouse - Gythio világítótornya
Gythio városától keletre a kis Kranae szigeten fekszik. A világítótorony fehér márványból készült és 25 m magas nyolcszögletű torony. 1873-ban épült, 1989-től pedig a Tengerészeti Múzeumnak ad otthont, amely Gythio városának és általában Mani környékének hajózási történetének tárgyait mutatja be. Hát a toronyból nem sokat láttunk, mint ahogy az a képen is látható. A torony maga is gyengén világit, de az odavezető utat sem világítják meg sötétedés után. Úgy látszik nem cél, hogy este látogassák.

A képek önálló galériaként is megtekinthetők a jobb sarokban álló ikonra kattintva.

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette.    További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat