Útvonal: Dimitsana a Toloi szállásunktól (264 km)

Dimitsana

Szabadtéri Hidrokinézis (vízenergia) Múzeum

Dimitsana és a Szabadtéri Hidrokinézis (vízenergia) Múzeum   - (2022.09.03.)

Dimitsana egész évben egy népszerű úti cél Peloponnészoszban.
A festői szépségű falu sértetlenül megőrizte szép és érdekes építészetét. Amfiteátrumszerűen épült, két domb lejtőin, a Loucios folyó szurdoka fölött.
A történelemben és hagyományokban gazdag Dimitsana Görögország egyik legszebb és korabeli építészeti stílusát megőrző faluja, miközben az egész régió kereskedelmi központjaként nagy fejlődésen ment keresztül. Kőből épült házak, kanyargós kövezett sikátorok, kőhidak és vízimalmok, múzeumok, valamint számos régi kolostor és bizánci templom alkotják ennek az elragadó falunak a környezetét. Déli teraszinak egyikén leülve egy ebédre vagy kávéra szép kilátásban lesz részünk a Lousios folyóra, és a Lousios-völgyre.

Itt a településtől délre Stemnitsa felé autózva találhatjuk Szabadtéri Hidrokinézis (vízenergia) Múzeumot


Szabadtéri Hidrokinézis (vízenergia) Múzeum / Open air Hydrokinesis (water power) Museum

Kedd kivételével naponta 10-18-ig látogatható. A múzeum honlapja
Ez egy igen érdekes részben szabadtéri múzeum, ami bemutatja hogyan segített a víz a különböző gyárakban, hogyan tisztították meg a gyapjút a víznyomással, vagy a használták a bőripar számára, hogyan használták lőpormalomnak.
Sok helyen magyarázó leírásokat, képeket, videókat is találunk, amely bemutatja az adott iparágban a vízzel végzett munkafolyamatokat. A múzeumban vízimalom, molnárház, kőzetkazán, bőrgyár és lőpormalom található. Ha belefér az időbe érdemes megnézni.

A képek önálló galériaként is megtekinthetők a jobb sarokban álló ikonra kattintva.

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette.    További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat