Vouliagmeni termálfürdő és a strandok - (2018.08.20.)

Athénból érdemes kirándulni egyet a Vouliagmeni-tóhoz, mely mindössze 45 percre van a fővárostól. A sziklákkal körülvett termálvizes tó mellett egy hangulatos kis parkot alakítottak ki, ahol teljes nyugalomban pihenhetünk a szikrázó napsütésben. A part menti étteremben rögtön ihatunk egy igazi görög frappét vagy ebédelhetünk napozással egybekötve.

A tavat tápláló gyógyvizes forrásoknak köszönhetően hőmérséklete 25 Celsius fok télen, nyáron. Egész évben látogatható, és fürödhető. Ásványi anyagokban telitett vizének gyógyászati tulajdonsága miatta nagy látogatottságnak örvend. A vízben található kis halak pedig gondoskodnak a pedikűrről. Igen érdekes érzés, ahogy megáll egy kicsit az ember, jönnek a szorgos kis halak. Eleinte csiklandoznak, de aztán megszokjuk. Érdemes kipróbálni. A belépő 12 euró volt 2018-ban.

Jártunkban keltünkben megálltunk egy egy strandon, néhányról képeket is láthattok itt. A strandokra jellemző, hogy az infrastruktúra viszonylag egyszerű. Öltözők többnyire vannak, a napágyak fizetősek.
Nekünk a Tolói strand tetszett legjobban az Epidauroszi színház meglátogatása után. Nagy hullámokat hozott a szél és nagyon élveztük. Jártunk Marathon közelében a Marathon Beachen. Ami a kedvencünk volt az Athén nyugati partján, dél felé autózva egy kis öböl stranddal a Mojito Bay. Athéntól 31 km, kb. 1 órányira. Nyugis, de színvonalas, kellemes stranddal és ellátással.

Vouliagmeni termálfürdő,     Google / Vouliagmeni Lake,     Google / Tolo Beach,     Google / Mojito Bay

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette.    További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat