Útvonal: Monemvasia, Simos Beach a szállásunktól (229 km)

Simos Paradise Beach - Elafonisos

Simos Paradise Beach - Elafonisos   - (2022.08.31.)

Viszonylag puritán, de csodás tengerpart.
Monemvasia után a félszigeten délre haladva megközelítjük Elafonisos szigetét. Pounta települést elérve egy rövid kompjárattal jutunk át Elafonisos szigetére.
A leírások szerint Simos beach az egyik legjobb paradicsomi strand a Peloponnészoszi-félszigeten. A kompról lejőve a legbaloldalibb utat választva megyünk ameddig tudunk. A vége felé kicsit lepukkant táj fogad, de aztán meglátjuk a Simos beach bárját és parkolóját. A dűnék fölött egy fapallón juthatunk le a tengerpartra. Itt már azt érzi az ember, hogy a paradicsomban van.
Napozóágyakat bérelhetünk és a bárból rendelt jéghideg italokat lehozzák nekünk. Puritánságát az jelenti, hogy a fentieken kívül nincs más infrastruktúra, öltöző és mosdó. Ezzel sajnos számolni kell.
Nincsenek túl sokan, de ami itt fogad egy álomszerű homokos öböl. Kellemesen meleg folyamatosan mélyülő tengerpart. Háborítatlan természet.

Augusztusban nyílik a fehér tengerparti liliom, amely hihetetlen módon a homokban is megél és virágzik rugós gyökereinek köszönhetően. Káprázatos volt, ahogy szétnézve mindenhol virágzik a parton.

balkonada.cafeblog.hu - "Tengerparti liliom vagy tengerparti nárcisz (Pancratium maritimum) a mediterrán tengerparti homokdűnék jellegzetes, védett, hagymás növénye. A nagy fehér virágú növény görög eredetű neve pankration=mindenre képes arra utal, hogy nagy túlélővel állunk szemben. Alma nagyságú hagymája képes megkapaszkodni a forró futóhomokon, hogy augusztusban tömegesen megjelenő virágaival elkápráztassa a tengerpart szerelmeseit."

© 1995- Szabó Zsuzsa All Rights Reserved Fotókat Szabó Zsuzsa készítette.    További túrafotók és külföldi albumok. Kapcsolat